20 Ocak 2010 Çarşamba

İncecikten Bir Kar Yağar

Yıllar önce bir gazeteci “İstanbul’a kar yağmadan Türkiye’ye kış gelmez” demişti. Ne kadar doğru bir laf. Erzurum’da kar 2 metre olur, 5 saniye gösterir geçer, İstanbul’a iki damla kar düşer, dakikalarca popolarının üzerine düşen insanları, tıkanmış köprüyü ve kayan 2 arabayı tekrar tekrar gösterirler.

Ama her şeye rağmen insan yine de bekliyor kar yağmasını. Sabah uyandığında çatıları beyaz görmek istiyor. Karın verdiği dinginliği hissetmek istiyor çevreye baktığında. İçinde kar yağdığı için duyduğu o anlamsız çocuksu sevinci duymak istiyor. Kısaca kar yağsın istiyor insan işte.

Bizde bekliyoruz İstanbul’a kar yağdı, belki bizimde burnumuza iki parça kar düşer diye. Ellerimiz üşüyor, bacaklarımız donuyor ve tabiî ki aklıma fakir fukara geliyor. Diyorum, “Eyy Bilgen Hanım, sen evinde sıcacık oturuyorsun da kar yağsın istiyorsun. Odunu kömürü olmayan, damı akan, evi ısınmayanlar ne istiyor biliyor musun?”

Ve peş peşe iki mesaj geliyor telefonuma,
“Yenge, benim bi ricam var. Senin de çevren geniş. Çok mağdur bi arkadaş var, bir el atalımda 10 torba kömür alalım” diyor Ömer.

“Bilgen Abla, Allah senden ve arkadaşlarından razı olsun tarhanaları sattınız. Elimde biraz daha tarhana var, satabilirseniz yine burada çok fakir bir komşum var ona kömür alıcam” diyor Binnur.

İki damla yaş oturuyor gözüme. Binnur’un kocası asgari ücret alıyor, Binnur da tarhana, kızartma yapıp satıyor. Ömer desen onlardan belki biraz daha iyi durumdadır ama o kadar. Ona rağmen sürekli elleri etraflarının üzerinde, kime ne yapabiliriz, nerden ne buluruz diye uğraşıyorlar. Bense sıradaki şarkı benim olsun, modunda dolanıyorum etrafta.

Haydi, olmaz böyle. Kış geldi. Henüz tam bir sosyal devlet olamadığımızdan birbirimize destek olmalıyız. Gönlünüzden ne koparsa 3-5, kömür alınacak iki aileye.

Ya da Binnur’un tarhanasından alın, hem içiniz ısınır hem de yardım yapmış olursunuz.
(Hoş tarhana alınmasa bile ben toplanan parayı ikiye bölerim yine de)

Bilgen,sizlerlevarım

Yapıkredi Ford Otosan Şb. Bilgen Uçar hesabı Hesap no :24587052
IBAN: TR66 0006 7010 0000 0024 5870 52

Hiç yorum yok: