5 Mayıs 2014 Pazartesi

Nasıl İsticeeez??

Bugün Hıdırellez.
Çocukluğumdan beri her Hıdırellez akşamı eş dost akraba toplanır gülün dibine dileklerimizi yazar ya da çizer gömerdik.
Bir gurup duvar dibinde çömelip çekirdek çitlerken; daha cesur olanlar yanan ateşin üstünden atlardı. Orta yaşa ulaşmış olan mahalle sakinleri de ateşinde üstünden atlayanların aşk hayatları ile çekirdek çitleyenlerin eğitim hayatlarını en ufak ayrıntısına tartışırlardı.
Dileklerin kabul olduğu söylenirdi kulaktan kulağa çünkü bu gece Hızır Aleyhisselam sokaklarda dolanır; Yaradan’a iletecek dilek ararmış. Eyyy güzel Rabbim, o hep vermek istiyor da biz almasını bilmiyoruz; derdi yaşlılar.
İşte size vermek isteyen Yaradan’dan alma yöntemi;
Dileğinize konsantre olun. Diyelim ki dileğiniz borçlarım bitsin. Borçlarınızın bittiği ana odaklanın. Borçsuz olduğunuz anı düşünün. O omuzlarınızdaki rahatlamayı. Ne yapardınız, nasıl hissederdiniz borcunuz bittiğinde. O duyguyu hissedin ve kağıda dökün hislerinizi ama borcunuz bitmiş gibi.
“Çok rahatım;tüm borçlarım bitti. Artık harcadığımdan daha fazlasını kazanıyorum. Oğlanın istediği tatile gideceğiz bu yaz, biletleri aldım bile” gibi sanki şuanda borçsuzmuşsunuz gibi olmalı cümleleriniz ve o durumun verdiği duygular.
İsteğiniz aşksa gene sanki o aşkın içindeymişsiniz gibi hissederek yazın uzun uzun.
“Boylu poslu kapı gibi bir sevgilim var. Temiz kalpli, güldüğünde gözlerinin içi gülüyor. Kendine güvenen biri. Çocukları da çok seviyor.” Gibi sanki var ve şuan hayatınızda; hadi hissedin onu.
İstediğin ne?
Sadece ne istediğine odaklan ve o istediğinin sana ne hissettireceğine bak. Dileğini beyaz kağıda ona sahipmişsin gibi yaz ve yerine getirmesi gönder Yaradan’a.

Bilgen;sadeceisteyeter

Hiç yorum yok: