18 Aralık 2007 Salı

Bana Hergün Bayram

Bizim oralarda kurban sabahtan kesilir, hemen kavurmalık et bakır tencerede kavrulması için ocağın üzerine koyulur.

Bu süreçten sonra akrabalar ikiye ayrılır, mutfak bölümünde çalışacaklar veya etleri parçalayıp dağıtımını yapacaklar.

Ben kavurmayı ve baklavayı riske atmamak için hep mutfak bölümünü tercih etmişimdir. Et ocakta kavrulurken, bizim gurup pilavı, salatayı, mezeleri, ayranı hazırlar. Sonra kalabalık bir bayram sofrası için masalar açılır, değişik modelde bir sürü sandalye bulunur. Bembeyaz yemek örtüsü örtülür ve misafir takımları çıkarılır. Bir yandan sofra hazırlanırken, pişmiş olan etten çocuklara ekmek arası verilip ayakaltında dolaşmasınlar diye bahçeye salınırlar.

Kalabalık şekilde yemek yendikten sonra bir ağırlık çöker herkesin üzerine. Ama nedense sadece erkekler uyurlar. Biz yine çalışmaya devam ederiz.

Bayramın ilk günü yorgunluk, diğer günleri eziyet olsa da tüm sevdiklerimi bir araya getirdiği için severim bayramları. İstiyorum ki çocuklarımın hafızalarında da bayramlar hep keyifli anılarla yazılsın.

Keyifli anların süregeldiği, birbirimize daha da bağlandığımız nice güzel bayramlara.

Bilgen, the sütlünuriye

1 yorum:

Unknown dedi ki...

senı laf cambazı. bu kadar lafı nereden bulursun bılmemi. sen bızı kandırıyorsun ısletme mezunuyum dıye. sen aslında edebıyat mezunu olsan gerek. Tebrıkler kurban bayramı ancak bu kadar az ve oz bır sekılde yorumlanır.
Selamlar
emin